dissabte, 27 de novembre del 2010

Parlem de la guerra





A l'última sessió del Club, amb dos participants nous, hem parlat de la guerra i de la pau a partir de la lectura dels llibres LES GALETES DEL SALÓ DE TE CONTINENTAL, de Josep M. Fonalleras, i EL CAMÍ DEL FAR, de Miquel Rayó.

El primer llibre ha agradat a tots aquells que l'han llegit per la seva història emotiva i per la facilitat de lectura. Aquest llibre, que va guanyar l'any 2007 el premi Vaixell de Vapor, relata de manera molt sintètica, però molt aconseguida, la relació entre un avi i la seva néta, així com els horrors de la guerra civil espanyola.

En canvi el llibre de Miquel Rayó no ha agradat tant pel fet de la dificultat d'algunes paraules en mallorquí i pel caire una mica més dur de l'argument. De totes maneres jo us la recomano per a llegir-la d'aqui a un parell d'anys més. De vegades al cap d'un temps podem tornar a llegir llibres que temps enrere no ens havien agradat.

Hem parlat de la guerra, de la pau, de l'Anna Frank, dels castells fortificats, i fins i tot alguns nens i nenes del club han explicat a la resta diversos temes en relació a la guerra civil al nostre poble arran d'una visita al Museu d'Història de Cambrils.

Fins la propera, que toca poesia!


2 comentaris:

Miquel Rayó ha dit...

Gràcies per llegir-lo i comentar-lo! Sento això del "mallorquí": la llengua té formes pròpies a cada indret. Salutacions cordials i agraïment.

Miquel Rayó

Rosana Andreu ha dit...

Moltes gràcies pel comentari. La veritat és que els assistents tenien 9/10 anys i potser és una lectura per a nens una mica més grans. Més endavant crec que sí els podrà agradar i tenir tema per a reflexionar. Salutacions des de Cambrils!