dimecres, 23 de gener del 2008

La Kati i la felicitatEl proper 25 de gener ens reunirem per a comentar l'obra de Jane Vejjajiva La Kati i la felicitat, publicada a El Vaixell de vapor.

Aquest llibre ha estat escollit un dels cinc millors títols de l'any 2006 per la crítica tailandesa i ha guanyat el premi literari més prestigiós d'Àsia, el South East Asian Award.

És una novel·la realista que ens acosta a les vivències d'una nena que viu a Tailàndia amb els seus avis. L'ombra de la mare absent és present ja des del principi, mentre l'autora ens explica el dia a dia de la Kati. El desenllaç, tot i ser tràgic, no cau en la llàgrima fàcil i ens acosta a un tema que l'autora coneix prou bé donat que el seu pare és metge especialista en la malaltia de Lou Gehrig.


Parlarem de la Kati, i també de com viuen els nens i nenes a Tailàndia. Us recordem en aquest sentit que la Biblioteca disposa de la guia Multiculturalitat: nens i nenes del món, en la qual hi trobareu aquell material que fa referència a una gran diversitat de cultures.