dimecres, 2 de juny del 2010

Tertúlia amb Enric Larreula

L’última sessió dels Clubs de Lectura Infantil i Juvenil va tenir com a protagonista l’escriptor Enric Larreula.

Van assistir una vintena de nens i nenes que van expressar les seves preguntes arran de les lectures de les obres BRILLANT i ALA DE CORB.

L’Enric ens va desvetllar diferents “misteris” a l’entorn de l’ofici d’escriptor, com ara que cada llibre és com una petita essència de la seva personalitat, de manera que se li fa molt difícil respondre a preguntes com ara “Quan has tardat en escriure un llibre?”, donat que el procés creatiu sovint comença molts anys abans d’agafar l’ordinador, en el pensament de l’escriptor.

Pel que fa a BRILLANT, vam descobrir que la inspiració de la història va ser del tot real, ja que quan era petit l’Enric va perdre un gos i no el va trobar mai. Va fer tot el possible per a trobar-lo, com els protagonistes del seu llibre. Malauradament, en el seu cas, no ho va poder aconseguir.

En el cas del pirata ALA DE CORB, la seva intenció inicial era crear un “alter ego” valent i atractiu que lluités contra els poderosos imperis opressors. Ara bé, ens va indicar que ens fixéssim bé en el fet que la protagonista real de tota la saga és en realitat Doña María, i ens va avançar que els actuals 4 volums publicats de la sèrie es completen amb 6 volums més que ja estan escrits, i es publicaran properament. Ens va fer venir salivera explicant-nos que el final serà molt i molt inesperat!

Només ens resta donar-li les gràcies a l’Enric per haver-nos acompanyat, i a tots vosaltres per assistir.

Espero que llegiu molt durant l’estiu i ens retrobem al Club de Lectura a partir de l’octubre.

2 comentaris:

soniaa4 ha dit...

Em va agradar molt la visita de
l'Enric!!! M'ho vaig passar molt bé!!
Us recomano apuntar-vos al club de lectura, es molt divertit i cada dia que i vas tu passes molt bé.
Bueno, adeu a tots!!!

rosana ha dit...

Gràcies, Mercè!